Kimyager!

Anımsarsanız, rahmetli Adnan Menderes’in, “Her mahalle de bir milyoner yaratacağız” diye bir sözü vardı! Bu sözü, daha sonra yine Rahmetli Süleyman Demirel,  seçim propagandası yapıp meydanlarda birçok kez gündeme getirecektir.Onlar, her mahallede bir milyoner yaratamadılar ama Ak Parti hükümetleri her evde bir kimyager yaratmayı başardı.

Alkollü içeceklere üst üste yapılan zamlardan sonra herkes içeceğini evlerde yapmaya başladı. Çünkü dışarıda da bir takım insanların, sahte içki imal etmeleriyle bunun ticaretini yapmaya başlamaları, içki piyasasındaki güven ortamını oldukça zedelemiştir.

Şimdilerde, herkes içkisini evinde yapmaya başladı. Şarap, bizim kültürümüzdendir. Yapımı kolaydır, mayalanma yöntemi 21 derecelik bir ortamda kolayca üretebilirsiniz.

Oysa rakı öyle mi?

En azından sıcak-soğuk sistemi ile buharlaştırılarak distilasyon suretiyle elde edilecek aroması için bir imbiklenme sistemi kurulması gerekmektedir. Rakının malzemesi biraz fazladır. Şeker, pekmez, alkol, anason vs. Gelin görün ki işi öyle hale getirmişler ki herkesin elinde bir formül, rakı yapıyor. Hani bayanlarımızın kısır günleri, altın günleri gibi erkeklerimizin de rakı imal günleri oluşmaya başladı. Tencereyi kapan komşu da! Üzüm hoşafı yapar gibi rakı yapıyorlar.

“Ben sana bir rakı yapayım da gör” “benim formülü uygula birebir aynısı” “sen hiç kekik rakısı içtin mi?” “Yok, ben pancar kullanıyorum” bu konuşmalar içerisinde, evden eve koşuşturmalarla rakı üretimi hız almış durumda.

Nasıl sağlıklı mı? Diye sormamalısınız, kaş kaldırmalar, dudak bükmeler arasında alınmalara, küsmelere neden olabilirsiniz. “Bak biraz vereyim de gör” dediklerin de takdirli geri dönüşünüzü mutlaka dört gözle bekleyeceklerdir ama aman dikkat! Geri dönemeyebilirsiniz de…

Kısacası, sevgili dostlar; Ak Parti hükümetleri her evde bir bilim adamı yaratmayı başardı sonunda. Türk insanın kimyager yönünü ortaya çıkardılar.

Marmara’nın karşı kıyısında durum nedir bilmiyorum ama? Trakya da her evde bir kimyager mutlaka var. Eşe dosta yetecek kadar da rakı var mutlaka! Sadece iki kelime etmeniz yeterli rakıya uzanmanız için! “On numara olmuş” demeniz, yeterli olacaktır. Evinize bir iki litre rakı ile dönmeniz için…

Peki, gerçekten sağlıklı mı?

Evlerde rakı, çoğunlukla karışım yolu ile elde edilmeye çalışılıyor. Az bir dinlendirme ile rakının oluşumunu sağlıyorlar ama bu ilkel yöntem çok ta sağlıklı bir yöntem değil alkolün direkt temasıyla karşı karşıya kalan karaciğer yağlanmaya ve büyümeye maruz kalıyor. Sonuç; kısa yoldan ve hızlandırılmış bir şekil de siroz…

Komposto tabiri ile kaynatma yöntemi ile alkol derecesi yükseltilen rakıların da insan vücudunu ve organları yıprattığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kısacası demem şu ki zam yaparak, alkolden uzaklaştıramazsınız bu insanları! Tencere de yapıyor yine yapıyor ve içiyor. Böy

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..