Kim, Kim, Kim?

Önümüzdeki Pazar günü Ak Parti İlçe teşkilatının kongresi var. Herkes, yönetim belirlenecek derken; birden rüzgârlar ters esmeye başladı. İlçe Başkanlığına da rakip çıktı. “Olması mümkün mü?” Diyerek etrafa şöyle bir bakayım dedim!  Meğer mümkünmüş…Üsküdar, Çekme köy, Keşan, Enez, Silivri, Küçükçekmece olarak açıklandı.

Araştırdık! Keşan ve Enez’in mevcut Başkanları rakiplerini geçerek güven tazelediler. Çekme köy ve Üsküdar’ın Başkan adayları her ikisi de yeni aday olduklarından onlar için fark etmezdi. Küçükçekmece İlçesinde önceden ikinci bir aday çıkacağı söylenmiş olsa da mevcut adayla kongreye gidildi ve güven tazelemiş oldu.

Aralık ayının son haftası ve son kongre Silivri’nin!

CHP de olağan bölünme hareketi tarihsel döngüsünü tamamlarken; Ak Partide de rüzgârlar sert esmeye döndü.

Kamyoncunun dediği gibi!  Son günlerde;  “ağzı olan konuşuyor” ve buna da demokrasi diyorlar!

Demokrasi hareketine vurgu yapılan her hareket demokratik mi? Yoksa çivi çiviyi söker misali bir anlayış mı sergilenerek yola çıkılıyor?

Halihazır da Medya da varlıkları sadece duyumlardan ibaret olan bir grubun İkinci bir liste ile ortaya çıkmaları ya da çıkacaklarını ima etmeleri… Delege yemeğinde isteklerini duyurmaları ile gündeme geldiler.  Delegelere ve hatırlı ağabeylere yapılan ziyaretlerden haberdarız. Yerel Medya bu duyumu aldığı halde neden hala medyaya resmi açıklama bulunmamaktadırlar.

Olayın bütününe baktığınızda, kişisel zaafların, genel karakteri oluşturduğunu göreceksiniz.

Temkinli ve alabildiğine kapalı grup terapisi…

Kim bunlar? Liderleri Köroğlu da diğerleri kim, kim, kim?

Kılıç kalkan ekibi gibi Ses var, görüntü yok! Kalkanları yüzlerini saklıyor. Pazara kadar her şey bir söylenti gibi dolaşacak etrafta! Delegeler adam, adama tutmayla ayarlanıyor… Kazanırlarsa kimleri göreceğiz bakalım?  Siperlerin arkasından kimler havalanacak?

Neden bu kadar gizli? Bir numara kim? Metin Karakaş’tan destek istendi mi? CHP’ye paralel hat üzerinden bağlantı yapıldı mı?

Beş güne sığdırılmış bir açılım, Meksikavari bir ihtilal örneği ile delegeye ne diyecekler?

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç’ın söylediklerini dört yüz delege birebir dinledi.

Bu delegeler kalkıp da geleneği bozarlar mı? Yaptığınız işin ne olduğunu, niçin olduğunu? Hiç olmazsa kalkın bir deklare edin… En azından biri sahiplensin ama kim? Kim, kim, kim?

Eminim ki sizin de tereddütleriniz vardır! Nasıl olmasın ki hepiniz okumuş çocuklarsınız! Dünyadaki tek kansız devrim Şili de oldu! Sonradan kan gövdeyi götürdü… İlk bakışta sizinki de biraz kansız görünüyor ama sonu benzemez inşallah…  Sizin ki karşı devrim bile değil. Göbekten bağlısınız…

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..