İşte bu!

Bu kadar! Bu kadar da kolaydı…Bora Balcıoğlu’nun Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklamasından bahsediyorum!…

Bir çok defa üstelediğimiz, istediğimizi belirttiğimiz, her görüştüğümüzde yanında olacağımızı beyan ettiğimiz Bora kardeşimiz dün aday adaylığını açıklamış!… Açıklamış, diyorum, çünkü burada yoktum!

Bu bir duruş, bu birey olma yolunda bir tavır koyma meselesidir.  Bu toplumun sesine kulak verme meselesidir. Bu toplumcu fikrin varlığını kabul eetmektir…

Evet, duruşunuzdan ve cesaretinizden dolayı kutluyorum sizi. Şahsi görüşüm, bu yöndedir…

Lakin duyumlara ve kafamın içindeki sorulara da cevap aramak zorundayım! Bu da gazetecilik yönümdür…

Soracağım, bazı sorular olacaktır kendisine!…

Gerek Mümin Koçoğlu, gerekse Bora Balcıoğlu aday adaylıklarını açıkladıklarında 9 yıl 7 aylık görevlerinden istifa ettiler ve aday oldular!

Niçin, aday olma ihtiyacını hissettiler?

Bu Özcan Işıklar’ın B planı mı?

Şayet, bu arkadaşlarımız Işıklar’ın yönetim zafiyetinden rahatsız olup, aday olduysalar, bilsinler ki bu süre içinde yönetimin içinde yer alıp ve o başarısızlığa ortak oldular!… Yok, rahatsız olacak bir durum yoksa şayet; aday olmayı niçin ve kime göre istediler?

Bu sorum her ikisi içindir!

2014 seçimleri arifesinde toplumun, Sevgili Bora’dan yine böyle bir adaylık talebi vardı! (Bunlardan biri de benim) Bora kardeşimizin cevabı şu olmuştur! “Özcan ağabeyim, aday olduğu müddetçeben aday olmam” diyerek bağlılığını göstermiştir!

Şimdi Ne oldu?

Vefa, bozadan ibaret mi kaldı anılarda?

Yoksa, Sayın Iışıklar’ın bir hafta önce kendisine,” sen, çık açıkla adaylığını, sanırım ben aday olamayacağım demesiyle mi?” adaylık başvurusu gündeme geldi! Bu sözü size söyledi mi?

Toplumun kafasının içinde bu gibi şaşırtıcı sorular var!

Size, bu öneriyi getiren Sayın Işıklar, daha sonra size tepki gösterdi mi? Biliyoruz ki Sayın ışıklar adaylık dosyasını daha geçen hafta Cuma günü verdi ancak açıklamasını bugün Show halinde yapacaktır!

Dün, size tezahüratta bulunanların çoğu Özcan Işıklar’a yakınlığı ile bilinen arkadaşlardı! Yarın bu arkadaşları Özcan Bey’e de tezahüratta bulunurken gördüğümüz de aklımıza deli sorular takılacak!

Dünkü, aday adaylığı açıklamalarınız (Mümin Kardeşimizle birlikte) acaba bir Özcan ışıklar organizasyonu mu? Sizlerin bundan haberi olmayabilir de!… Halkın nabzını tutmak isteyebilir, hatta sizle suni gerginlik ortamı dahi yaratabilir! Bundan sizin haberiniz de olmayabilir. Bu görüş halk arasında oldukça yaygın bir görüş!

Sevgili Bora kardeşim, 10 yıl boyunca her iki dönemde de Belediye Başkanlığı nezdinde eleştirilerim oldu! Meclis üyelerini isim bazında hiç hedef almadım!

10 yıl boyunca yapılan yanlışları gördünüz! Üstelik, birçok ihale ve projeye imza koyan arkadaşlarınız oldu! (Bizim eleştirdiğimiz konular dâhilinde) Hiçbir meclis üyesi arkadaşımızın itirazı ile karşılaşmadık! Bilakis, istifasıyla da…

Hani, tek tesellimiz sizlerin bu yanlışları görüp, ileri de bu yanlışlara düşmemeniz adına sevinerek toplumun sizi destekleyeceğini de izlemekteyiz!…

Umarım, sizlere hak ettiği değeri veren ve verecek olan halkınıza karşı Belediye Başkanınızın düzenlediği bir senaryoda adaylık rolünüzü oynayıp köşelerinize çekilmezsiniz!

Yine, umarım ki kendi özgür iradenizle hareket edip, Özgür iradesiyle hareket eden bir belediye başkanı olursunuz!…

Ben, sokağın düşüncesini yansıttım. Nasıl istersen? Öyle değerlendirebilirsin ama sokağın sesini dinlemekte yarar var!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..