Ana SayfaLütfü ErtürkHalide Başkanın Haleti Ruhiyesi

Halide Başkanın Haleti Ruhiyesi

Yani, Halide Hanımın ruh hali diyoruz!.. Neden diyoruz?..

Az Sonra!..

Biz, şimdi yazımızın ana temasını önceden bir verelim. Ruh haline sonra bakarız!..

Bugün ilçemizde Demokrat Partinin 14. Olağan kongresi yapıldı. İlçe Başkanı Sayın Halide Havlu hanımefendi de 4. Dönem İlçe Başkanı olarak seçildi.

Hadi geçelim, şimdi attığımız başlığın anlamına!

Bir hafta önce sevgili İlçe Başkanımız Halide Hanımla karşılaşmıştık . “Kongremiz var beklerim” diyerek davetiyemizi de elden almış olduk! Çok hoşuma gitti. Hoşuma gidişler benle sınırlı değildi. Çarşıdaydı, esnafı ziyaret ediyordu ve davet ediyordu. Bu durum Halide Hanımın genel karakteristik özeliği idi. Bugüne kadar bir protokole, bir toplantıya ya da bir davete katılmadığını veya geciktiğini söyleyebilir miyiz? Sürdürülebilir iletişim yeteneğine sahiptir.

  1. Kongresini yaptı bugün! Sizler, hiçbir ilçe başkanının kongresini gezerek, davet ederek duyurduğunu görmüş müydünüz?.. Pek zannetmiyorum ama gören, bilen varsa söylesin!…

İşte “haleti ruhiyesi” diye başlık attığımızın sebebini açıklıyoruz!

Politikanın içinde olup, politik olmayan cevaplar veren ender politikacılarımızdandır. Neyse o o’dur, onun için! Yüzü gülüyordu beni görünce kalktı yanıma geldi, “bana bir şey söyle” dedim. Söyledi, Halide Başkanımız: “Bundan önceki dönemlerde yönetimimiz 8+1 idi. Bu dönem kongreye 14+1 yönetimi seçmek için gidiyoruz bundan daha güzel ne diyebilirim ki!” Dedi.

Bu demek, şu oluyordu… Üye sayısını arttırmış ve kongreye öyle gitmişti. Şimdi düşünüyorum da üye kayıtlarını hep kongre sonrasına sarkıtan ilçe başkanları gördüğümüz için bu açık yürekli başkanı gönülden kutlamak gerektiğine inandım.

Bir zamanlar, Trakya’da tekti Silivri DYP İlçe Teşkilatı.  Silivri’nin merkezi CHP iken, 7 beldeyi DYP göğüslemiş ve belde belediyelerini almışlardı.

Böyle bir partinin başına geçiyorsun. Yılmadan çalışıyor, didiniyor ve de yeni üyelerinle kongreye gidecek kadar da yüreklilik gösteriyorsun!

Eh vallahi Halide Başkanımızın Haleti Ruhiyesi nasıl olmalı sizce!

Minicik bir zaman aralığı içerisinde duyduğum çok güzel sözler de söyledi. Önceden belirteyim ki ileriyi görme yeteneğine şaşırdım çünkü söyledikleri doğruydu ve doğru bilgiyi paylaşıyordu. DYP, son aylarda en çok geri dönüşüm yaşayan bir partimizdi ve gidenlerin dönmesiyle birlikte yeni yüzleri de yanlarında getirmiş olmalarıydı. Ülke çapında bu böyleydi. 1998 de DSP bu durumu yaşamış ve iktidara yürümüştü.

Halide Başkanımız sağdaki bu arayışı hissetmiş ve kıvılcımın çakışını yakalamıştı. Millet ittifakının içinden kuvvetli çıkacağından emindi!..

İşte, Halide Başkan bugün keyifli idi, güleçti, teşkilatına hakimdi.

Bıraktıkları yerden başlayacaklarının sinyalini verdi. İşte, bugün Halide Başkanın ruhu tam da buydu! Yeni dönemi hayırlı olsun…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..