Gezi Sonrası

Durun, hemen tepki göstermeyin!  Taksim olaylarını anlatmayacağım, geçen hafta sonu İzmir’e küçük bir gezi yaptık. Sevgili Kardeşim Kemal Yaşat, Noel iznini ülkesinde geçirdi. “Ne yapalım” sorusuna İzmir cevabı çoğunlukla onay verince Alman misafirimiz Bay Frederic, ben, Kemal ve karavanımız Pepper ile yola koyulduk!..

Bölgemiz İzmir ve Çeşme yarımadası, Eski Foça’dan başlayarak gezmeye başladık!..

Tabi ki gözlemlerimiz insan yaşamına nasıl dokunulmuş sorusuna yanıt arayarak başladı…

Eski Foça ile başladık gözlemlerimize. Belediye Başkanımız Fatih Gürbüz’ün daha önceden çalışmalarını duymuştum. Genç dinamik bir başkan hayata geçirmek istediği birçok projesi olduğundan söz etmişlerdi. İlçede dolaşırken, birçok yönden hayal kırıklığına uğramadım dersem yalan söylerim. Neden hayata geçmemişti projeler?.. Yollar fena halde darmadağın, nostalji de bir yere kadar yani! Denetimsizlik, almış başını gitmiş! Mevsimden midir nedir, bilemedim ama o güzelim Foça bomboş sokaklarınla ölü bir şehir…

Gezinin en heyecanlı ve en güzel saatleri Karaburun ve Badem bükünde geçti. Deniz suyu sıcaklığı harikaydı. Zor tuttular beni, tutmasalar gireceğim denize. Mandalina bahçesinde kendimizi unuttuk. Karaburun Belediyesi kendi imkanları ile bir şeyler yapıyor ama burada İzmir Büyük Şehir Belediyesinin izine pek rastlamadım!

Çeşme Belediyesinin ılıca Mahallesindeki Sosyal Belediyecilik düzenlemeleri çok hoşuma gitti! Örneğin sahildeki çay bahçelerinin birçoğunu belediye olarak işletiyorlar, tüm çay bahçeleri ve kafeteryalar gece yarılarına kadar hizmet veriyor ve herkesin alım gücünü sarsmayacak şekilde bir fiyat politikası uygulanmaktadır…

Gezimizin Yıldız’ı Çeşme ve gözlemlerimiz: İzmir Büyükşehir Belediyesinin vitrini olmuş Çeşme Belediyesi!..  Başkanımız Muammer Ekrem Oran Çeşme halkı tarafından çok sevilmekte ve “devrimci başkan” olarak nitelendirilmektedir. Çeştur olarak kurduğu ek hizmet kurumu ile halk ekmek ve turistik yatırımları tıpkı Ilıca’da uyguladığı sahil büfe ve çay bahçelerinin işletme politikaları ile halkının gözünde devrimci başkan olarak sevgilerine mazhar olmuştur. İzmir’in gözbebeği Çeşme’de halkın gözbebeği olan bir belediye başkanının atılımlarını gözlemledik. Bu yazıyı okuduğunuzda herhangi birisi için yazdığıma hükmetmeyin! Sizlerin de tıpkı çeşme halkı gibi gözlemlerinizi yaparsınız ve yapılanlara bir değer katarsınız!

Sağlıcakla kalın…

07.01.2022

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..