Ana SayfaLütfü ErtürkGeçmişinizi bizde bulabilirsiniz!

Geçmişinizi bizde bulabilirsiniz!

Çünkü birlikte arayacağımız derin bir tarihimiz var! İstanbul kadar eski, Truva kadar gizemli, Bizans kadar renkli, Osmanlı kadar görkemli bir geçmişi kucaklamak, o günlerde gezinmek istemez misiniz?O zaman gelin hep birlikte Silivri Tarih Derneğimize destek olun hep birlikte zamanda yolculuk yapalım.

Bakın az önce Osmanlı kadar görkemli dedik!

Evet, doğruyu söyledik!

Osmanlıya gelin verdik! 30 parça gemiyle Marmara’nın karşı kıyısına geçti nam-ı diğer Teodora hatun. 1332 Bizans doğumludur. 6. Yoannis Kantakuzinos’un kızıdır. Babası Silivrilidir Bizans’ın ünlü bir komutanıdır. Kantakuzinos, Bizans İmparatoru ölünce 10 yıl kadar İmparatorluğa naiplik yapmıştır. Teodora 14 yaşında iken babası tarafından siyasi çıkarlar doğrultusunda 65 yaşındaki Orhan Gazi’ye verilmiştir. Hemen 1 yıl sonra 15 yaşında Orhan Gazi’den çocuğu olmuştur. Hayatını anlatacağız size!

Hani şimdilerde herkes evde rakı yapar oldu ya! Bakın o yıllarda Silivri’de rakı fabrikası varmış! İlginizi çekti mi? Okuyun o zaman!…

Osmanlı da 1875 yıllarında Silivri’de bir rakı fabrikası kuruluyor!

Silivri Ortaköy’de ikamet eden bir Rum ailesinin kurduğu bir fabrikadır bu!

Şaşırdınız mı? Evet, biz de şaşırdık!…

İzlerini sürdük ve kavala bölgesinde hala faaliyette olan fabrikayı bulduk!

Şimdi, sıra hep birlikte Ortaköy’de bu fabrikayı bulmaya geldi…

Hikayemiz, Stavros’un oğlu Anestis Babatzimopoulos’un Silivri Ortaköy’de bulunan kendi bağlarındaki üzümleri işlemeye başlamasıyla beraber 1875 tarihinde İstanbul’da başlar. 1922 yılında nüfus mübadelesi ile Kavala’nın Chrysoupoli kasabasına yerleşmesinin ardından 1937 yılında vefatına kadar sürer. Günümüzde de çocukları ve torunları devam ettirmektedir! Hakiki ve Geleneksel tarza UZO ve TSIPOURO BABATZIM imalatına devam etmektedir. Onlar da bizim gibi Silivrilidir. Biz ulaşmaya çalıştık yakında onlardan da haberdar olacağız!

Truva kadar gizemli dedik değil mi? Silivri’nin Truva krallığı ile olan ilişkilerini araştıracağız. Yani, sizinle M.Ö Silivri’sine gideceğiz….

Var mısınız bizimle geçmişe yürümeye?

Sizden öyle para pul falan istemiyoruz! Facebook sayfamızı beğenin, ulaştığınız ya da ulaşabileceğiniz Silivri’mizin geçmişiyle ilgili her türlü belgeyi ve objeleri bizimle paylaşır veya bize haberdar etmeniz durumunda bizimle tarihe yürüyeceğinizi ve o yürüdüğümüz yolda bize ışık olacağınızı bilesiniz istedim!

Bizler, sizinle yürümek istiyoruz! Davetimiz bizi tıklamak kadar kolay… Sevgiyle kalın.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..