Ana SayfaLütfü ErtürkBiz de Oradaydık!

Biz de Oradaydık!

144 Yıl sonra bir kadın avukatımız, ilk defa İstanbul Barosu Başkanı seçildi. Şu cümleyi kurarken bile, “aman cinsiyetçi bir yaklaşımı çağrıştırmayayım” diyerek, kendimi sorgulamak zorunda kaldım!..

Oysa, gerçek buydu!

144 yıl boyunca hukukun acı gerçeği buydu ve hiç sorgulanmamıştı…

“Sana mı kaldı, haydi gel sen de sorgulama” dürtüsüne karşı gelişimin gayretini hukukçu olmamama bağladım(!)

İşin Esprisi tabi ki…

Özellikle avukat dostlarım alınganlık göstermesinler! Kendilerine sembol olarak seçtikleri kadını, (Themis Heykeli) 144 yıl boyunca hep ıskalamışlar diye bakıyorum…

Belki de bugün böyle bir kararı sebep sonuç ilişkisine mi bağlamamız gerektiğini de bilemedim doğrusu!

Olsun, 144 yıl sonra da olsa bu sonucu hukuki bir terimle adlandırırsak illiyet bağı kurmamız en doğru tanımlamamız olacaktır!..

Biz Oradaydık!

Peki kimiz biz? Kimleriz, BİZ?.. Burası neresi, nerede orası?..

Bizler, Silivri Dayanışma Platformu adı altında siyasi fikir ayrışımı gözetmeksizin ve ortak bir paydası olan “Önce İnsan” söylemini, “şehir ve İnsan” olgusuna dönüştürmek için bir araya gelmiş gönüllüler topluluğuyuz!

Burası Silivri ve bu şehirde, şehrin yaşayanları adına ilk defa uyarıcı nitelikli “Deprem Çalıştayı” düzenlemiş olan inançlı bir avuç insanlarız!..

Nereye gittik?..

144 yıl sonra İstanbul Baro Başkanlığına seçilen kadın avukatımız; Avukat Filiz Saraç Hanımefendiyi kutlamaya gittik…

Silivri Dayanışma Platformu olarak yeni seçilen Baro Başkanımızı tebrik ederken, platformumuzun ilkeleri arasında bulunan ve başından beri kadın hakları savunucusu olduğumuzu, bu konuda çalışmalarımızın mevcudiyetinden bahsederek, Cumhuriyetimizin esaslarına bağlılığımızı ve takipçiliğimizin en büyük ilkemiz olduğunu belirterek, kendisine desteğimizi ve bu desteğimizin artarak sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımızı iletmiş olduk!

Bizi temsilen giden bayan arkadaşlarımız döndüler ve bugün ayaklarının tozuyla hemen bir toplantı düzenledik.

“Kadına Şiddet” temalı toplantımız, “Aile İçi Şiddet” ve “Sokak ve çocuk” temalarına doğru evrildi. Yakında sizlerle yeni bir çalıştayda hepsini ve hep birlikte ele alacağımız kararına varıldı.

Biz, Silivri Dayanışma Platformuyuz “Önce İnsan” diyoruz ve o, öncelikli insanımızla yaşayabileceğimiz şehirleri birlikte yaratalım diyoruz…

İyi ki Varsınız…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İlgili Yazılar