Ana SayfaLütfü ErtürkBağcıyı Dövmek

Bağcıyı Dövmek

Ünlü ozanımız nasıl demişti? Koyun kurt ile gezerdi fikir başka başka olmasa!Burada ki fikrin, başka başka olması; daha çok kurdu ilgilendiriyor!

Başka başka fikirli kurt olmak istiyor herkes. Koyunun ağır başlı, vakur halini hiç kimsenin salladığı yok!

Konu ne diyeceksiniz?

Çevrecilik!

Bir Çimento fabrikasının kurulmak istenmesi! Herkesi bir an da çevreci yaptı.

Parti Başkanları, Dernek Başkanları, Belediye Başkanı, Siad Başkanı, Yerel Medyamız, Sokaktaki Adam herkes ama herkes görüş bildirdi. Çevre Derneği Başkanı da görüş bildirdi ama biraz geç bildirdi. Saygılı çocuktur, çok sevdiği Belediye başkanına olan saygısı çok derindir. Başkanı konuşmadan asla konuşmaz.

Çevrecilik yapacaksan, anarşist bir ruhu olmalı insanın. Düzene karşı koyacak, kimsenin adamı olmayacaksın! Niçin, karşı olduğunu da bileceksin! En önemlisi doğayı seveceksin. Bunun için de sevmesini öğrenmiş bir yüreğe sahip olmalısın. Hiç oldu mu sen de böyle bir yürek?

Çevre ve şehircilik bakanlığını aradım. Evet, böyle bir firma var ve firmanın B.Sinekli ile Kurfallı köyleri arasında kapattığı araziler var. Üstelik Bu arazileri toplayan kişi ve kişiler Sabancı ailesinin yakınları. Yani durumun vahameti ortada iken Ak partinin oyunu olarak fikir beyan eden arkadaşlarımız oldu.

Haber, hızla Yerel Basın da yer buldu… Belediye Başkanımız, karşı olduğunu, karşı çıkacaklarını, Silivri’yi yedirmeyeceklerini beyan etti. Akabinde Çevre Derneği Başkanı da Sevgili Başkanlarının dediklerini bir bir, tekrar etti. Ne olur, ne olmaz bir kelime fazladan bir şey söyler,  o da yanlış anlaşılır başkanını zorda bırakır diye ödü koptu. O da Ak Partiyi suçlayarak, “Silivri’yi yedirmeyeceğiz” dedi..

Gel ben senin başkanını zor da bırakayım!

Şimdi bu yerler toplanırken yetkililerin, belediye ile olan temaslarında Belediye Başkanlık Makamına bizzat başvuruda bulunarak; böyle bir fabrikanın kurulacağından haberdar ettiler mi? Yardımcı olabileceğiniz konusunda söz aldılar mı?

“Biz elimizden geleni yaparız. Siz, yeter ki işi yukarıdan halledin dendi mi?”

o arada,

Sessiz, sedasız masasında oturan Siad Başkanımız Hakan Kocabaş; olayı öğrenir öğrenmez birden, celallenip “olayı esefle kınıyorum” demez mi?

“Belediye Başkanımızla uyumlu çalışmalar yaparak, Silivri’mizi geleceğe hazırlıyoruz.”  diyerek, Basın Bülteni hazırlamaz mı? Sonuç,  çaktırmadan Ak Partiyi eleştiriyor.

Sevgili Hakan Başkanıma bir hatırlatma yapmak istiyorum! Rahmetlinin de Silivri siyasetine yararları çok olmuştur. Olmuştur ama asla Silivri siyasetini dizayn etmeye kalkmamıştır. Gerek Siad, gerek Kent Konseyinin başkanlıklarını, gerekse de Lions ve de  Rotary kulüplerinin yöneticiliğini tam yetki ile niçin verirler ziraat mühendisi bir beyefendiye? Aman diyeyim, sevgili Siad başkanım,  “Bu Şehrin Azizleri” düşünmüştürler her bir şeyi…

Gördüğünüz gibi sevgili dostlar, bir haftadır yazıldı, yorumlandı, suçlandı kapı kapı dolaşıldı ama kimse çevrecilik yapmadı. Herkesin kulağı kirişte rapor bekledi. Çıkacak mı, çıkmayacak mı?

E, buyurun bakalım. Bu gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Raporunun hazırlanmasını bile ret etti.  Ret raporunu da bugün yayımladı  bir yerel gazetemiz!

Sizce, Çevre Derneğinin çalışmaları mı? Esefle kınadığınız için mi? Belediye Başkanımızın cansiperane girişimleri mi? Yoksa Yerel Medyamızın öldürücü yazıları mı? Geri adım attırdı dersiniz!

Bizler dua edelim ki; ( Ak Partililer dahil) Kadir Amcanın çiftliği var orada. Yoksa fabrika üretime çoktan geçmişti.

Ama sizler de bağcıyı ne dövdünüz ha! Döverken de bütün üzümleri ezdiniz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..