Arşiv Unutmaz

Çok değil, bir iki yıl öncesine kadar bizim Belediye Başkanımızın durup, durup bir yerlere bir takım kuruluşlara illa bir takım arazileri hibe edeceğiı tutardı. Sanırım gerçekleştirdi de…Örneğin Rahmetli Arıkanlı’ya 80 dönüm bir araziyi verecekti. Ne oldu verdi mi? Takip ettiniz mi?

Toki’den devredilen 110 dönümlük bir sosyal tesis alanı vardı! Ne oldu o arazinin akibeti? En son Menzilciler bilmem kaç yüz tane ağaç ekmişlerdi? Kaç yılığına verildi falan deniyordu? Sonucunu ben bilmiyorum, Ne oldu?

Alman Eğitim Vakfına yer arandı, bulundu derken, son anda vazgeçildi sanıyorum! Bir anda, vakıfla arası açılıverdi başkanımızın…

Onun yerine Aydın Üniversitesine Gümüşyaka’dan arazi verilecekti!  Verilmedi değil mi? Sanırım o kuruluşla da aramız limonileşti…

Gümüşyaka dedik de aklıma geldi, Gümüşyaka sahilde; Kızılay’a 27 dönümlük, trilyonluk bir arazi veriyorduk az daha! Gençlik kampı yapılması adı altında…  Aklıselim insanların gayretleri ile durdurabildik… Hatıralarsanız, Kızılay içinde Fetö kadroları cirit atmaktaydı… Konuyu araştıran meclis üyelerimizden bazı arkadaşlar, cemaat okullarına devredileceği bilgisine ulaşmıştı da vazgeçilmişti! Ne kavgalar verilmişti bu arazi için… Arazi birkaç kez gitti geldi. O günün Kızılay başkanı Silivri’ye adeta kamp kurmuştu. Ee, arazi şimdi Fetö de idi. O Meclis üyesi ve partili arkadaşları kutluyorum.

Son günler de Bir Özcan Işıklar- Muharrem Eren gerginliği yaşanmakta ilçemizde. Konu yargıya intikal etmiştir. Sonuç alınana kadar açıklama yapamıyoruz ama derinlerde yine bir arazinin üniversiteye devrinin izlerini görmek mümkün bence! Dava sonuçlanınca biz de açıklama yapacağız…

Diğer Üniversitelerle ilgili bilgiler bunlardan farklı değil…

Kafama takılan şu! Neden illa arazileri hibe etme gibi takıntısı var başkanımızın? Arazilerin devri  tam gerçekleşecekken niçin geri dönülüyor? Ya karşı taraf almaktan vazgeçiyor! Ya da başkan vermekten vazgeçiyor? Nedir bu kararlardan vazgeçirten sebepler?

Bakın, Silivri Belediyesinin daha gelir gelmez, 2009 yılında “borç ödeyeceğim” diyerek haraç mezat sattığı arsaların, o günkü Ak Partili meclis üyelerimizin açmış olduğu mahkeme kararı ne oldu bilen var mı?

Ya verdiği çay bahçelerindeki usulsüzlükler? Milli Emlak arazileri üzerine kondurduğu büfe kondular? Bu yazımda sadece verme üzerine arşivimizden derleme yaptık. Derinlik yaratmadan, sıkıntı vermeden!

Kısacık bir hatırlatma yapalım istedim. Siz Sayın Silivrililere! Bunlar arşivlerimizde ve resmi kayıtlarımızda olan ancak akıbetleri konusunda bilgilere ulaşamadığımız belediyemiz girişimleri…

Allah Silivri’mizi kötü akıbetlerden korusun… Ne diyelim?

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İlgili Yazılar