Ana SayfaLütfü ErtürkAnımsamakta Yarar Var

Anımsamakta Yarar Var

2009 yılında CHP’nin Yerel yönetimi kazanması infial yaratmıştı!

Uzun yıllar hatta başlangıçtan bu yana İlçe merkezi CHP’nin, köyler DYP’nin oluyordu. 1973’ten bu yana kazanamayan sağ partiler, 2004’te AK Partiyle 31 yıl sonra tekrar Yerel yönetimi ele geçirmişti! İyi bir yönetim sergilediler… Alt yapı, üst yapı, yollar, hastaneler derken Silivri’mize yararlı hizmetler sundular!

Ne yaparsan yap, Silivrili vatandaş ikna olmuyordu. İşte, 2009 yılında CHP ipi göğüsleyecek ve yeniden yerel yönetimi ele geçirecekti! Belediye Başkanı Özcan Işıklar koca bir şehrin umudu olacaktı!..

İşte, Umut dolu projelerin başında gösterilen, bugün gündeme gelen ve şehrin iki yakasını birleştirecek olan viyadük projesinin bir taslağını belediyenin girişine astı! Belediyeye giren vatandaş proje ile burun buruna geliyor, “Şehrin iki yakasını birleştiriyoruz” sözü ile göz göze gelip mutlu gülümsüyor ne isabetli karar verdiklerine ve iyi ki CHP’yi seçtiklerine seviniyorlardı!..

İşte, o günlerde ne viyadüğün şehre katkısı ne de zararı tartışıldı. İnsanlar kanıksadı olayı. Elbet bir gün olacaktı bu proje, boru değil ya diyenler oluyordu… Olmadı; 120 ay yani 10 yıl yani yaklaşık 520 hafta orada girişte, kirişte asılı kaldı. 120 ay boyunca Belediye Başkanı bir kere olsun anmamıştı adını müspet ya da menfi. Belki de o yıllarda iktidara en yakın CHP’li olarak nam salmıştı. Ana arterleri büyükşehir asfaltlıyordu ama Silivri Belediyesi “size yaraşır yollar yapıyoruz” diyerek, ağaçları dalları pankartlarla doldurmuşlardı. Yazdık, belediyemiz de cevap verdi: “Zabıtadaki arkadaşlarımız yanlışlıkla asmış” dediler. Yedik biz de yayımladık; yanlışlıkla imiş dedik! Aa, o da ne? Bekirli Köyünde medya çalışması yapıyoruz. Kurfallı ile Bekirli arası asfaltlama çalışmaları var. İncir ağacının dalında koca bir pankart “Size yaraşır yollar yapıyoruz” Yine Silivri Belediyesi yine Büyükşehir Belediyesinin kamyonları çalışıyordu ve biz yine yazdık. Bu sefer dönmemişlerdi.

Düşündüm, uzun vadede hiçbir proje gerçekleşmiyor ya da projenin geçerlilik süresi doluyordu.

Şimdi belediyemizin başında bir ittifak adayı var! Yakın bir zamana kadar o da viyadüğü anmamıştı. Yapamayacağı işi söyleme dökmüyordu! “Yakında yapacağız” dedi! Kesti attı…

Şimdi siz ne derseniz deyin! Viyadüğün, “şehrin siluetini bozacak” deyin, batı da 15 kat imar verirken, siluet bozulmuyor da viyadükle mi bozulacak!

Kuzey ormanlarını koruma amaçlı yapılan bir panele katılmıştım. Orada şunu haykıran bir profesörümüz vardı. Yolların birçok yerini viyadüklerle geçin. Çünkü toprakla yükseltilmiş yollar tarlalara baraj vazifesi görüp aşırı sulanma ile tuzlanmayı getirir ve çölleşme başlar demişti. Aslında Trakya’ya ve kuzey ormanlarının birçok geçiş yeri viyadükler ile olmalıydı. Ben bunu bilir, bunu söylerim. Yapılsın mı? Evet hem de son hızla. Geleceği şekillendirirken geç kalınmış projelerden olmasın.

Buraya son bir not düşeyim: Büyükşehir Belediyemiz çiftçimize ayçiçek tohumu dağıttı. CHP’liler takip ettiler mi? Ne durumda bu ayçiçekleri diye valla ben gittim, gördüm. Allahtan 15 dönüm ekmiş arkadaşımız. Kafalar, saat kapağı kadar. Ezbere iş bu kadar olur… Etüt edilmemiş her iş, zaman ve maddi kayıptır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..