Ana SayfaLütfü ErtürkAğaçlar Ayakta ölür!

Ağaçlar Ayakta ölür!

 

“Ağaçlar Ayakta Ölür”, İspanyol yazar, şair Alejandro Casona’nın dünya klasikleri arasında yer alan bir duygusal komedisi. İyilik ve sevgi kavramında yoğunlaşan oyun, dağılan aileyi bir araya getirmek için büyük bir risk alan bir adamın karısına yapmaya çalıştığı iyilik üzerine kurulu bir eserdir.

Ne, üzerine diyor tanımda? Sevgi üzerine diyor!..

Hadi gelin bakalım biz de ağaçlar nasıl ölüyormuş, görelim?

Öyle yaşlanarak, kuruyarak ya da doğal sebeplerle falan değil!..

Düpedüz trafik kazasında ölüyorlar. Öyle ayakta falan da değil hani, yerle bir olup,  boylu boyunca, yere serilerek…

Sanırsınız ki ağaç yürümeye kalktı da karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bir aracın altında kaldı!..

Vereceğimiz bölgede ağaçlar sık sık tır kamyonlarının altında can veriyor, sakat kalıyorlar…

Nasıl oluyor bu iş değil mi?..

Eski Akören yolu, yeni adıyla Varnalı caddesi. E5 i arkanıza alıp yukarı doğru çıkmaya başladığınızda yolun solunda onlarca park etmiş TIR kamyonu ve servis otobüslerini göreceksiniz!

Eskisi gibi trafiği yoğun değil artık bu yolun! Yani, araçların park etmesi orada trafiği engellemiyor. Silivri’nin yoğun trafiği ve yüksek kasalı araçlara park yeri azlığından burada park alanı oluşturmuşlar. Yine de bir sözümüz yok, buyurun edin!

İyi de gidin, bakın orada bütün ağaçlar sakat ve yerlerde o kocaman ve onlarca tonluk araçları henüz ağaç olmaya çabalayan o incecik fidanların üzerine neden sürersiniz! Neden yıkıp geçer, kırıp biçersiniz! Nasıl bir vicdan var sen de! O bir minik okul çocuğu ya da minik bir fidan ne farkları var birbirinden?.. Düpedüz cinayet bu!

O koskocaman kamyonunu bir damlacık yaprağın altında güneşten koruyacağını sanarak o fidanın altına sokmaya çalışırken seri cinayet işliyorsunuz hem de farkında olmadan falan değil! Bilerek, görerek isteyerek!

O bölgeye kim bakıyor, hangi birim bakıyor, bölge kimin kontrolü altında bilemiyoruz. Yolu ağaçlandırmanın, çevreyi yeşil tutmanın bilincinde olan ve çalışan insanlar; Belediye mi, Orman Müdürlüğü mü, UKOME mi (Ulaşım koordinasyon Merkezi)? Her kim iseniz, emekleriniz heba olmasın, yarattığınız hatta hayat verdiğiniz güzellikler bozulmasın! Bir şekilde caydırıcı ve koruyucu önlemler almanız için bu yazım sizlere bir ihbar niteliğindedir. Silivri’mizde çevreye duyarlı insanımız çok var, eminim ki sizlere bir şekilde ulaşırlar. Ne diyeyim size daha? Bir de slogan atayım, tam olsun!

“Doğayı sevin, ağaçları koruyun…”

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..