Ana SayfaLütfü Ertürk0,5 Dizem Mucizesi

0,5 Dizem Mucizesi

Ne bu şimdi, değil mi?..

Kimya formülü gibi!

Bir bakıma öyle sayabilirsiniz ama dünyanın kabul ettiği zeytinyağı formülü. Sıkım esnasında suyun sıcaklığı 27 derecenin altında ise soğuk sıkımdır.

Eh, benim de sizlere anlatmaya çalışacağım mucize üretim 18 derece gibi düşük sıcaklıkta üretilen soğuk sıkım zeytinyağının en halis halidir. Eh, bir de erken hasat ise yemeye doyamazsınız.

Soğuk sıkımın, besin değeri sıcak sıkıma göre daha yüksektir. Soğuk su kullanıldığı için zeytinin yağı daha az çıkar, bu sebeple üretimde daha çok zeytin kullanılır.

Bir mucize gerçekleşir. 0,5 Dizem Mucizesidir. Siz ona besin gözüyle bakarsınız ama ben sağlık ve yaşam kaynağı gözüyle bakarım!

Bu sağlığa ulaşmanın şartları bizi hatırlı bir şekilde zorlamaktadır.

Önümüze gelen her soğuk sıkım, gerçekten soğuk sıkım mıdır?..

Hangi bölgemizin yağı istenilen niteliktedir?..

Erken hasat, bizlere ulaşana kadar ne kadar erkencidir?..

Sorular, böylece uzayıp gider!

Hadi hepsinin cevabını bir kişinin üzerinden alalım!

Kadın girişimcilerimizden, Cansu Söğüt Engin İşte bu mucize yağın üreticisi olarak karşımıza çıkıyor. Durun, Üretici deyip geçiştirdiğimizi sanamayın! Öyle olsaydı, buradan duyurmazdık. Geçiştirdiğimizi de sanmayın! Sizinle zeytinyağı sohbeti ediyoruz. Bilginize inanarak, ürünümüzü sunuyoruz!

Yepyeni üretici ve girişimci modeli; Zeytinliklerimiz, Kazdağılarının eteklerinde yer alan 3 köyümüzde; Zeytinli, Murateli ve Geyikli Köylerinde. Yüksek rakımlı tepelerinden elle toplanıyor yine firmanın kendi tesislerinde taş baskı, erken hasat, soğuk sıkım tekniği ile elde ediliyor. İşte bu üç işlem bir arada ve mucize gerçekleşiyor. 0,5 Dizem (FZ) zeytinyağı elde ediliyor. Bizlerin tercih etmesi içinde yeterli şartlar oluşmuştur.

Neden tercih etmeliyiz?..

Soğuk sıkım zeytinyağı, erken hasat zeytinlerin toplanıp aynı gün öğütülmesiyle yapılır. Ayrıca üretim esnasında kullanılan suyun sıcaklığı en fazla 27 derecedir. Soğuk sıkım yöntemi, zeytinin içerisinde bulunan vitamin ve minerallerin en az kayıpla yağa dönüştürülmesini sağlar. Zeytinyağının faydalarını ve yemek dışında da kullanım alanlarını yazan binlerce site var! Ama kaliteye ulaşmak ayrı bir şey. Sahi, size anlattık ama nasıl ulaşacaksınız bu mucize iksire?..

Cansu Söğüt Engin’i bilmeyenimiz var mı?..

Silivri’mizin Girişimci kadınlarındandır. Haklı bir üne sahiptir. Şimdi, yeni bir ürünün üreticiliğine başladı!.. Yine sağlık ve hijyen en önde: Bebekleriniz için hazırlanmış ürünleri de var! Lütfen not alın: Cansu Söğüt Engin Ali Bey Mah. Akçeşme sok. No 23 Silivri. Neresi burası Piri Mehmet Paşa ilkokulunun arka sokağı. Engin Kunduranın yanı. TEL: 05324344161

Lansman günlerinden yararlanın…

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..