Ana SayfaGündemTatlı Kaşığı Standartları

Tatlı Kaşığı Standartları

(Sağdaki çay kaşığıdır)

Silivri Belediyesi, Kale Park Sosyal Tesisleri adıyla kale parktaki tesislerini kiralama yerine, kendi işletmeye karar vermişti.

Ne de iyi etmiş dedik, sevindik!

Ben de bu tür Sosyal belediyeciliği desteklediğimi yazmış, kısa zaman önce Çeşme Belediyesinin kendi bünyesinde Çeştur adıyla bir şirket kurup işletmeleri kendi işlettiğini ve de çok güzel bir hale getirildiğini örneklerle duyurmuştuk!..

Bizim sosyal tesislerimiz de çok güzel oldu. Haftanın üç günü oradayım ve oturmaya yer yok, bazen oturamadan dönüyoruz!..

Buraya kadar sıkıntı yok!

Bugün gazeteci arkadaşımla bu hafta 3. Kez çıktık ve yer bulabildik. Bir adet paçanga böreği, patates kızartması, bir adet sütlaç ve iki çay istedik geldi.

Lezzetler ile bir sorunumuz yok!..

Sütlacın yanında verilen naylon kaşık bir çay kaşığı boyutlarında ve incecik! sütlaca dahi direnme gücü yok, yamuluyor!

Gittim, “bana bir tatlı kaşığı verebilir misiniz” dedim! Elimde de kaşığı götürdüm olası ya belki yanlışlıkla konulmuştur düşüncesiyle…

Karşımdaki beyefendi, bana ellerindeki tatlı kaşıklarının standart olduğunu ve tatlı kaşıklarının standardının bu olduğundan uzun uzun anlatmaya çalışırken, konuya yandan bir olan ve elinde demlik olan kardeşimiz de kaşığın tarifini tekrar yaparak, kendilerinde başka kaşık olmadığını Belediye İştirakler Müdürlüğünden gönderildiğini bir güzel izah etti! Yani değil mi?.. Sanırım İştirakler Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurmak gerektiğini söylemeye çalışıyordu!.. Eh bu yazıda bir nevi Arzı hal dilekçesi yerine geçer sanırım artık!..

Açtığım kapının sapı elime yapıştı sanki! Ne ileri ne de geri yapabiliyordum. Son bir hamle yapıp kaçmayı denedim ama olmadı. Diğer bir elemanımız da konuya daha olgun bir ifade yaklaşarak zati halimi şöyle aşağıdan yukarı bir süzdü ve içeridekilere sesli ve işaretli bir tavırla “kim bu” derken bir üst telden konuşacağını belli ediyordu!..

İç sesim durmadan bağırıyordu: “Kaç kurtul” diyordu!.. Son canla kendimi salona attım!

Şimdi, İştirakler Müdürlüğü dahil olmak üzere Sosyal tesislerde çalışan arkadaşlarımıza tek bir soru soracağım: Bana ya da müşterilerinize naylon tatlı kaşığının standartlarını anlatmaya çalışana kadar, İştirakler Müdürünüze dönüp bu kaşıklar olmaz diyebilseydiniz! Oraya sahip çıkan düşüncenizi ayakta alkışlardım. Bazen, doğruyu anlamak adına özür dilemek yanlışı savunmanızdan daha görkemlidir.

İştirakler müdürlüğüne önemle duyurulur!..

Bu işe ne kadar vakıfsınız bilemem ama ben 35 yıl bu hizmet sektöründe bulundum af ola yani!..

Not: Bu arada naylon kaşık da herhangi bir poşet içinde gelmedi!..

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..