Ana SayfaGündemİz Bırakanlar

İz Bırakanlar

İki gün önce Kent Konseyinin “Şehrin Şahitleri” adlı söyleşi programında Selami Değirmenci’yi izlemiştik. 15 Yılda bıraktığı izlerin silinmediğini anlattı ve anlattılar…

En önemli faktör, “Önce İnsan” merkezli yatırımların ne kadar kalıcı olduğu görüldü.

Dün şehrimizde yine en güzelinden bir tesis açıldı!

Naim Süleymanoğlu, spor kompleksini gittim yerinde inceledim!

Son derece modern ve teknik bir tesis olmuş. Açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu gerçekleştirdi. Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca’nın da katıldığı törende Şehrimiz adına güzel mesajlar aldık.

Bu Silivri Belediyesinin hiçte rastlantı olmayan, şuurlu ve programlı ikinci projesiydi. Biliyoruz ki kış başında enfes bir buz pateni pisti kazandırmış oradaki ilgiyi görünce bir yazı yazmıştım!..

Böyle projelerin devamı gelir, gelsin de! Kalıcı projeler, insana yatırım, geleceğe yatırım bunlar. Kültürlü bir gelecek için alkışlanacak projeler. 30-40 yıl sonra bile konuşulacaktır. Belki çok daha güzelleri yapılacak! Buralardan dünya şampiyonları çıkacaktır.

Sayın Başkanla henüz görüşme fırsatımız olmadı, soramadım ama buradan sormuş olalım! Mesafenin biraz uzak olması ve sadece hatlı minibüslerle ulaşılması zaman alacaktır. Acaba Belediye oraya belli zaman aralıkları ile belli duraklar tespit ederek bir araç koyma durumu yaratabilir mi?.. Çocukların ve ebeveyn çokluğu dikkatimi çekti.

Dünkü açılış programında gördük ki Bakanlık nezdinde ve Silivri Belediyesi olarak açılış yapıldı. Dışarıda algı yaratılmak istendi yine Büyük Şehir Belediyesi algısı yapıldı. Sevgili Dostlarımız, hemşerilerimiz, Silvri CHP İlçe teşkilatının böyle algılara ihtiyacı yoktur. Yapmayın! Bunlar çok gerilerde kaldı. Keşke Meclis üyeleriniz nezdinde bir algı yaratsaydınız. Çok daha anlamlı olurdu!

Anımsayanlarınız olacaktır. Bu olayın tam tersi olmuştu bundan önceki dönemde! Belediye CHP’nindi İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ana arterleri asfaltlıyordu. Bütün araç gereç İstanbul Büyük Şehir Belediyesine aitken, Silivri Belediye Zabıtasına ait arabayla asfaltlanan yerlere Silivri Belediyesinin pankartları asılıyor “Size yaraşır yollar yaptık” diyorlardı. Fotoğrafladık, sayfamızda yayınladık. Arkadaşlar, yolları şaşırmışlar diye cevap geldi. Benim yazımı iyi okumamış olsalar gerek! Asfaltlama işi, Bekirli Köyünde idi ve Bekirli henüz mahalle olmamıştı. Bunlar demode olmuş algılar. Bu tesisler içinde aynı şeyleri duyunca şoke oldum! Gerçekler ortaya çıkınca kaybınızın neler olabileceğini hep beraber gördük!

Evet, bu tür insan merkezli yatırımlar kültürlü toplumları yaratır. Kültür, toplumları örgütler, örgütlü toplum hakkını arar, geleceği birlikte kurarlar. Hukuk kendini özgün ve üstün kılar…

Bu benim bakış açımdır!

Orada bu projenin başında olanlara belediye başkanımıza meclis üyelerimize, Mimarlarımıza, mühendislerimize emeği geçen herkese ve bu şehre iz bırakanlara sonsuz teşekkür ederim…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..