Ana SayfaErdal SezginSARI DEĞİL SAPSARI SENDİKA

SARI DEĞİL SAPSARI SENDİKA

Siz hiç “işçi grev yapmamalı” diyen sendika başkanı tanıdınız mı?.. Tanıştırayım (!)

Demokrasinin babası Demirel (!) zamanında Karabük Yenişehir Ortaokuluna sürülmüştüm. (Bu sürgünde ilkokul, ortaokul ve 18 Eylül Spor Kulübünden takımdaşım Milletvekili İrfan Binay arkadaşımın “dahli” var. Tanığı meslektaşım şu anda Çanakkale’de!..

Solcu olduğumuz için sürüldük ya aynı kafada (!) olduğumuzu sandığımız kişilerle söyleşiler düzenliyorduk.O toplantılardan birinde Orman İşletmesi Müdürü Kemal Seyhan, (ışıklarda uyusun –Vizelidir-kayınçom sayılır!) Bağımsız Metal-İş Sendikası (adı değişik olabilir) Başkanı ile de tanıştırdı. Hep birlikte güncel sorunları tartışır olmuştuk. (Rakı masasında sorun çözmek de pek zor olmuyordu doğrusu (!)

15-18 Aralık arası TÖS’ün çağrısına uyarak greve katılmış biri olarak sözü “grev”e getirdim.

Çalışanların topluca iş durdurma eylemi olan grev konusunda ne düşündüğünü sordum Başkana.

Böyle bir eyleme karşı olduğunu söyleyiverdi. “Ezan susmaz, bayrak inmez, Anadol’un üretilmesi durdurulamaz” (o yıllarda TOGG yoktu) diyenlerden biriyle nefes tükettiğimi fark ettim. Ve yollarımız oracıkta ayrıldı.

Günümüzde aynı kafadaki başkanlar ortalıkta dolanıyor.Türk-İş Başkanı da onlardan değil mi acaba?

“9000’den aşağı teklif gelirse masaya oturmam” restini çekti. Masadan 8 506 TL çıktı.Ne yapacak şimdi?

Daha önceki pazarlıkta, mikrofon açık unutulunca Bakan’a; “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle “diyen o değil miydi?

Bir süre kayıkçı kavgasını sürdürdü ama istediği sonuca ulaşamadı.

“Sarı sendika”nın tanımını da yapıvereyim bu arada: “İşverenin gizli denetiminde bulunan sözde sendika!”

Bakana;” İşçi sendikaları 8 bin liranın çok üzerine çıkmayın” diyen hangi sendikacı acaba? İşveren karşısında yelkenleri suya indiren sendikacı nasıl nitelenebilir?

8 506 lira ile bir aile geçinebilir mi? Ekonomi uzmanları, bu miktar üç ay içinde “açlık sınırının altına” inecek diyorlar. Senin masaya koyduğun 9000 lira kabul edilseydi 4 dört ay sürebilirdi bahar havası. Sonra?..

En düşük ücretle geçinmek zorunda bırakılan işçi sayımız Emin Çapa’ya göre %57. Bizi kıskanan Avrupa ülkelerinde en yükseği %21! Sıkı durun Hollanda’da bu oran %33-23-13 değil! Sadece %3 –yüzde üç!

Yüzde 3 nire, 57 nire ?..

Ortalama fiyatı 3 milyon TL olan Audi 6’ya binen, 25 750 TL maaş alan Başkanın sendikasına sarı demeyelim de kırmızı mı diyelim(?)Sarı da değil, “sapsarı” !..

İLGİLİ YAZILAR

ARTİST!

SAVRULANLAR !

- Advertisment -

Son Yazılar

İlgili Yazılar