Ana SayfaErdal SezginÖVGÜ VE YERGİ BİR ARADA

ÖVGÜ VE YERGİ BİR ARADA

Beklediğim gibi oldu! Önce övgü, ardından eleştiri yağmuru!..Neden CHP’den istifa etmişim! Paylaşımlar, beğenmeler,yorumlar birbirini izledi.Doğrusu eleştirel yaklaşsanız da ilginiz beni mutlu etti,

” Hocam sana saygı duyuyorum,kararına saygı duyuyorum!  Ama ne olur Silivri’ye ihanet etme!”

”Liderler değişir,üyeler değişir…”

” Dik durmayı sizden öğrendik. Bedeller ödedik. Bizim idolümüzdünüz, bu yargımızı yıkmayın.”

”Her yanınız oynamayacak!”

Dostlarım, olumlu eleştirileri yazmayacağım.  Beni eleştirenlere bir sözüm var:   İki dönemdir belediye başkanlığı yapmış, yaşantısı olumsuzluklar içinde geçen birini aday gösteren ,tutarsız, âciz bir genel başkan ile aynı çatı altında olamam deyip aranızdan ayrıldım.

Siz de peşimden gelin demedim , partinizi de lağvetmedim(!) Madem kararıma saygı duyuyorsunuz, bu infaz niye?..

”Liderler değişir, üyeler değişir”miş  madem, ben de değiştim işte! Bir gün lideriniz  değişirse partime geri dönerim. Atatürkçülükten, sosyal demokratlıktan başka yerlere savrulmuş kuruluşta işim olmaz benim.  Bakınız  Dersimli’nin adayı son günlerdeki bir konuşmasında; kendilerini Mimar Sinan’a, rakiplerini de ”ırgat”a  benzetiyor.  Siz hiç ”ırgat” ı  küçümseme  “kavramı “ olarak kullanan sosyal demokrat bir başkan tanıdınız mı (?)

”Her yanımız oynamayacak” diyen dostuma da bir uyarım olacak: Karabiga ya da Yalova’nın Elmalık Köyünde  büyük rakıları devirdikten sonra böyle yorumlar yapma. Eleştirini , soldan sağa yanaşanlar için yap.

Bak ırktaşımsın,rahmetli dedenle babam aynı dairede (Malmüdürlüğü) memurdular. ”Dik durmayı senden öğrendik” diyen kuzenin gibi belki öğrencim de oldun. Ben öğrencilerime çevrenize kaba davranmayın derdim. Hem senin ne haddine!.. Ayrıca takipçin olman beni mutlu ediyordu. Ama , Dünürlere bu hayranlığınızı da fazla abartmayın. Daha önce belirttiğim gibi O; bitti artık. Viskiyi, konyağı çekip seçim gecesi saat 23.00’te ortalıktan toz olduğu zaman. Doç. Dr. Erol Mütercimler’in şöyle bir görüşü var:  ”Gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Erdoğan’ın göstereceği adayı destekleyecek”(!) Yapar mı yapar!..

Kentimizin bu kadar önem kazanacağı hiç aklıma gelmezdi. Bu önemi başkan  daha yeni vurguladı: Tarlalarımız değerli, arsalarımız değerli,sit alanı ilan ettiğimiz tarım arazilerimiz var!..İşte bu özellikler, Silivri’yi gözdekent (!) yaptı. Ankara’dan Çanakkale’ye , çok kişi adayımızı belirlemek için ortaya çıktı. Size mi kaldı bu iş?… Ve sonunda sonunda bunlardan etkilenmiş olacak ki  Dersimli bir kumarbaz’ı yasaya karşın dayattı!

İşte ben de bu şehre, on binlerce kişi gibi  nitelikli birinin  aday gösterilmesini istemiştim.

Kumar oynamayan, cemaatlere uzak duran,  Belediyemizin taşınmazlarını çarçur etmeyen  birini aday gösterin dedim. Çok şey mi istedim?

İsteklerim yerine getirilmedi, ben de hoşça kalın deyip aranızdan ayrıldım. Hepsi bu!

Yaşım 78. Siyasi ya da ticari bir beklentim yok.(Yaklaşık  2 yıl önce mağazamı devretmiştim.)Bir ırgat olarak  savaşımımı Sürdüreceğim.”oy”umumu  yine sola vereceğim. Solculuğu tartışmalı kişi hariç…

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..