Ana SayfaErdal SezginMERVE'NİN KAVAKLARI

MERVE’NİN KAVAKLARI

Geçen haftayı, ”marya”  haberleriyle, yorumlarıyla geçirdik.  Marya, bu haftaya da taştı, haberler,yorumlar birbirini izleyeceğe benziyor.Kimdir, nedir bu Mariya ?..

Cahilliğime verin,sözcüğün telaffuzunun  ”marya” olacağını düşündüm(!)  Sondaki  ”m” de  iyelik (aitlik) takısıdır   dedim!

Yabancı dilim Fransızca. O  da ortaokulda gördüğüm kadar! Türkçe öğretmeni olduğum için bir de şeklen çözümleme yaptım bildiğim kadarıyla:  Bildiğim kadarıyla üç yönden dilimizin kurallarına aykırı  marya:  1- ”m ” ile başlanmaz, 2- Kalın ve ince ünlü aynı kökte bulunmaz, 3-  İki ünlü (i-e) yana yana gelmez.   Anlamına da baktım; (boynuzlugillerden) beş yaşından büyük ya da damızlık dışı bırakılmış dişi koyun demekmiş!

Benim jeton ne zaman düştü biliyor musunuz, baş harfi  ”M”  nin büyük olduğunu görünce… Haa dedim  daha dikkatli olmalıyım!..Meğer Mariam,İbranice kökenli Meryem oluyormuş ve ”kararlı” , ”güçlü” demekmiş!

”Güçlü” olmasa  29’una yeni girmiş Mariam, cumhurbaşkanlığı danışmanlığına yükselebilir miydi?.. Hem de 50 bin TL maaşla!.. (Dostum Yavuz Kaynarca bir yorumunda ; ”on bin civarında biliyorum” diyor, ( bu bilgi daha doğru olabilir, AKP Milletvekili Tülay Kaynarca’nın eşi çünkü!)  Helali hoş olsun bu kuzuya ,koskoca patoloji uzmanıymış!  Yalnız  kendisinin de patolojik vaka (!) olduğu kanısındayım. Nasıl dil çıkarmak o !

Her başarılı kızın arkasında başarılı bir anne vardır! Mariam’ın arkasında da Merve Kavakçı var. Hani şu anda Malezya- Kuala Lumpur’da üyükelçi olan hanfendi.   1999’da TBMM’de başörtüsü krizi yaratan, Amerikan vatandaşı olduğu için nilletvekilliği düşürülen, şeriat yanlısı kadın.  Yalnız şeriat yanlısı olup da 5. koca olarak  bir İtalyan’ı seçmek neyin nesi oluyor anlamış değilim!

Bu başarılı annenin  başarılı bir kuzusu daha varmış; Fatima GülhanAbushanab…  Cumhurbaşkanlığında uluslararası ilişkiler uzmanı… Danışman, ama maaşını bilemiyoruz !

Mübarekler, aile boyu başarılılar… Kız kardeş Ravza ( temiz bahçe demekmiş) şu anda milletvekili, AKP başkan yardımcısı…

Öteki kız kardeş Elif Kavakçı Först Leydi’nin  moda tasarımcısı…

Bitmedi,böyle bir ailenin damadı olan kişi de mutlaka başarılıdır.Ravza Kavakçı Kan’ın eşi Osman Kan … 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden 10 gün sonra Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdür Vekili yapılmış. Başarıdan başarıya koşunca 23 ay sonra da müdür oluvermiş!

Yeğen Erva Kan sıradan bir işte çalışacak değil ya! O  da Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi/Proje Direktörü…

Bu başarılı evlatları yetiştiren kişi Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, Yeni Akit yazarı.   O’nun başarılarını gölgeleyen bir girişimine değinerek bitireyim: FETÖ’ ye yönelik yazısında şöyle diyor: ” Açık bir beyan ile ‘hata ettik,Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının iyiliğini aldık,suiistimal ettik ,yanlış yaptık, tevbe, hem de tevbei nasuh iletevbe ediyorum” demelidir. ” Peşiman oldum,nadim oldum, bir dahi işlememeye azm u cezm eyledim ‘ diye yüksek sesle ala meleinnas ahd vermelidir” demiş! Demiş ama arabuluculuğu kabul görmemiş!

Kızları, torunları  el sütünde tutulan Prof. arabuluculuğu kaale alınmayınca Reise gücenmiş  midir acaba

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..