Ana SayfaErdal SezginKUMARBAZIN HUZURU İÇİN

KUMARBAZIN HUZURU İÇİN

Dikkat ettiniz mi, Bay Kemal’in adayı savsözünde (slogan) HUZURUNUZUN demiyor, HUZURUMUZUN diyor. İsterseniz, gevelediği ”huzur” u, anlam ve şekil yönünden inceleyelim önce: Kişinin içinde duyumsadığı rahatlık duygusu, iç rahatlığı, dinginlik, çekişmesizlik demek. Arapça kökenli… Zaten ”h” ile başlamasından belli Türkçe olmadığı.   ”Erinç” de Öz Türkçe karşılığı. (Bu sözcük yeni değil. 37 yıl önce bastırdığım bir tanıtım kartında kullanmıştım.   ……. Erinç ve gönenç Esen Kamp ‘ta   diye.)

Seçimler nedeniyle ara verdiğimiz DİLBİLGİSİ dersine de geri dönelim biraz(!) HUZURUMUZUN sözcüğü iyelik (aitlik) eki almış bir tamlayan ad. Buradaki- imiz bize ait demektir. Birinci çoğul şahıs…  Bu aday da huzur içindeyim, bunu devam ettireyim, diyor. HUZURUNUZUN deseydi belki sizin için de dilek ve temennileri var diye düşünebilirdiniz.

Hem kendisine ya da size nasıl bir huzur sağlıyor bu vatandaş? 180 bin nüfuslu bir şehirde, 100-150 zabıtayla mı huzur sağlayacak? Sürdürdüğü görevi emniyet müdürlüğü ile mi karıştırdı ne? Evet zabıtanın görevleri arasında huzur sağlamak var ama ben bu personelin, çiçek-böcek festivallerinde,3.sınıf sanatçıların konserlerinde huzur sağladığına tanık oldum sadece!

Benim huzurumu güvenlik güçleri sağlıyor zaten. Sen işine bak!  Geçmiş 10 yılda;

Silivri’nin altyapısı ile ilgili elle tutulur ne yaptın?

Şehir içinde ulaştırma işlerini mi hallettin?

Otopark sorununu mu çözdün?

Kültür merkezi, spor alanları mı açtın?

Kentimizde imar ile ilgili -Bayburtlu İnşaat dışında- hangi başarılı işe imza attın?

Tarihi eserleri mi korudun?

Eğitim alanında kime ne yararın dokundu?

Bay Kemal’in dediği gibi bir sivil toplum örgütüne mi uğradın, bir esnaf kahvesine mi gittin, kasaplardan birinin kapısını mı çaldın, vatandaşı makamına buyur mu ettin? Halk adamı mı oldun?

Bak liderin iki gün önce ne dedi Kırklareli’nde: ”Belediye başkanı, belediye başkanlığı sürecinin büyük bir kısmını Bulgaristan’da geçirmeyecek ”

Doğru söze ne buyrulur!

Resmi kayıtlara göre yılda 64 kez yurt dışına çıkmışsın! Neden?…

”Hiçbir iş yapmadığın, devlete tek kuruş vergi ödemediğin ” halde Silivri’nin zenginleri arasında adın geçiyor. Bırak huzuru muzuru da çekil kenara ehil biri gelsin göreve de Silivri hizmet görsün!  Hem yurt dışı gezilerini daha ”huzur” içinde yaparsın. Bir hafta Svilangrad’a, bir hafta Plovdiv’e , bir hafta Varna’ya gidersin. Arada Las Vegas’a da uğrarsın. Hatta dünürünü de alırsın yanına, ver elini Kıbrıs!  Kimse de karışmaz yaptıklarına!

Silivri hizmet bekliyor, hizmet!.. Lafla peynir gemisi yürümüyor!

Bak ustan yine halkın arasında! (Senin gibi bir çırak yetiştirdiği için daha doğrusu yetiştiremediği için kızgınım O’na!)   Destek de görüyor. Gerçekleştirdiği büyük projeleri halka anlatıp duruyor. Merak ediyorum sen hangi projeden söz ediyorsun.  Belediye arsalarını peşkeş çektiğin için yargılanmandan mı, cemaatlere gösterdiğin büyük kolaylıklardan mı?.. 260 Trilyonluk bütçesi olan belediyemizi 300 trilyon borca soktuğundan mı?  Neyden?.. Neyden?.. Neyden?…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..