Ana SayfaErdal Sezgin“İdris Bank”ın Şubesi Vakfıkebir’de neden yok (!)

“İdris Bank”ın Şubesi Vakfıkebir’de neden yok (!)

Benzine zam, mazota zam, yağa zam. Putin mi Zelenski mi …

Öf be! Baydı artık!

Bu yazımda biraz “gayrı ciddi” konulara değineyim dedim.

Fotoğraftaki kişiyle ilgili anımı sona saklıyorum.

1965-1969 yılları arasında Çanakkale’nin Çan ilçesinde çalıştım.

Birkaç gün önce Facebookta o yıllara ait fotoğrafları paylaştım. Arkadaşlarım ve öğrencilerim ilgi gösterdiler. Tanımadıkları, adlarını bilemedikleri kişiler de vardı.

Adlarını demişken bilgisunardan derlediğim “ilginç” kişi adlarını yazacağım. Bunların bir kısmı adla soyadı yan yana gelince “daha “ilginçleşiyor. İşte örnekler:

Roket Atar ,Yaprak Döner, Yeter Artık, Sevgi Zıpzıp, Bilin Neyaptı, Av. Güven Kurtul, Bilgi Sayar, Çetin Ceviz, Can Yakar, Döndü Dönmez …..

Soyadlarının da tek başlarınayken “ilginç” olanları var :

Halil İbrahim ŞEBEK, Ramazan ŞAPŞAL, Sultan KALTAK, İsmail DÜMBELEK, Şöhret SIÇAN, Gurban YALAMA, Sadık ÖKÜZ, Aziz AYI, İsmail DONSUZ, Rafet DAVAR, Duran TEKERLEK, Reyhane AZMIŞ, Sultan KIÇ…..

Yukarıdakiler kadar olmasa da tanıdığım bir dostumun soyadı da ilginç ! BANK… “İdris Bank” Çan Ortaokulunda müdürlüğümüzü yapmış bir ağabeyimizdi. Kendi anlatımına göre Hasan Pulur’un, köşesinde yayımladığı olay şöyle :

İdris Bank, Vakfıkebir’de okul müdürüdür. Kendisine bir mektup gönderilir. Ancak uzun süre teslim edilmez. Karşı taraf yanıt alamayınca telefon eder Müdür Beye, mektubuma yanıt alamadım, der. O da peşine düşer mektubun. PTT’de iadeler kutusunda bulur zarfı. Gecikmenin nedeni ortaya çıkar. İdris mi Temel mi kimse dağıtıcı “İdris Bank”ı okuyunca kırmızı kalemle not düşer: “ Vakfıkebir’de ha poyle bir panka şubesi yoktur İADE (!) “

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..