Ana SayfaLütfü ErtürkNe yazık ki Salon boştu!

Ne yazık ki Salon boştu!

Geçtiğimiz günlerde; Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Teşkilatının düzenlediği bir panel vardı. Nedense? Pek gündem oluşturamadı bu panel. Yerel medyada da pek fazla konuşulmadı. Gazeteci arkadaşlar, yorumcu arkadaşlar da üzerinde durmadılar, haber olarak sütunları pek doldurmadı…Dikkatimi çeken şu oldu! Panele katılan konukların üst düzey yönetici ve milletvekili oldukları. Düşününce meraklandım işte! Panelin moderatörlüğünü de Cumhuriyet Halk Partisi MYK Üyesi, SODEV onursal başkanı, Kültür Sanat Platformu Başkan Yard. Ercan Karakaş’ın yaptığını görünce merakım bir kat daha arttı.

Panelin oluşturduğu gündem neydi?

Parlamento Çalışmaları ve Balkanlarda Sol, milletvekili, halk (Seçmen) ilişkileri ile milletvekili yetki ve sorumluluklarının ve güvencelerinin tartışılması…

Konuşmacı olarak katılanlar kimlerdi?

Siriza Rodap İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Kuzey Kıbrıs Milletvekili Armağan Candan, Sriza Rodap Gümülcine Milletvekili Ayhan Karayusuf konuk konuşmacılar olarak katılmışlardı.

Moderatör,  Kültür Sanat Platformu Başkan Yard. Ercan Karakaş…

Eee!

E’si salon boştu!

19.00’da başlanması planlanan panel, bir türlü başlatılamadı. Telefon trafiği başladı!  Partililer arandı Belediye çalışanları çağrıldı. Acil gelin çağrısı ile alt katın ancak yarısı doldu.

CHP için, yine de iyi sayılacak bir sayıya ulaşıldı diyebilirim. Bu yönetim, partililerinle kısa bir süre önce 14 kişi olarak bayramlaştılar. İnsan üzülüyor ister istemez, çiçeği burnunda bir derneğin bile 200’ün üzerinde tıklım, tıklım izleyici topladığı bir yerde; 91 yıllık partinin düştüğü hale bak!

Mümin Tuğlu hocamız, söz aldığın da beni gülümsetti. Hani bir zamanlar Celal Bayar’ın durmadan her kış kafamıza kaktığı “Bu kış komünizm gelebilir” sözü gibi “ Mümin hocamız da “zor bir dönemden geçiyoruz”  sözü hocamızın ağzına pelesenk olmuş! Sahi ya Merhuma da Galip hoca diyorlarmış bir zamanlar.  Ne diyelim hocaların ezberi kuvvetli oluyor demek ki! Unutmuyorlar…

Belediye Başkanımız Özcan ışıklar, biraz geç girdi salona. Ne yapsın? Seyirci bulma trafiğini idare etti. Garajdan, zabıtadan,  görevlilerin eşleri bile çağrıldı ama bazı Belediye Meclis Üyeleri katılmadı nedense?

Konuşmasına sitemle başladı!

Salonun neden dolmadığına kendi de şaştı kaldı.

“Benim toplantım olsaydı; bu toplantı! Tıklım, tıklım dolardı. Halkımız, Partinin toplantılarına niçin gelmiyor.” Diye,  önce serzenişte bulunurken, çaktırmadan da parti yönetimine sitem gönderiyordu. Kendisini partinin üzerinde görme hastalığı anında nüksetmişti. Faşizm, aslında kendini üstün görme hastalığının doruğa çıktığı andır.

Bunu da ispatlayalım!

Bir avuç belediye çalışanın dışında kimler vardı. 1. Derecede göbekten bağı olanlar. Yani, partiyi yönettirdiği yakınları ve akrabaları var. Açın bakın dikta rejimlerini, yönetimlerin kimlerden oluştuğunu görürsünüz.

Geçelim, görmek isteyen görür!

Ben, O gece;  oradaki konuşmalardan, Özcan Bey’in kafasında, kırk Tilki dolaştığını, başka planlarının olduğunun hissetmedim değil! Herkesle ayrı planlar yaptığı için aklımıza da gelmiyor değil hani… Belediye Başkanımızın,  Mümin Tuğlu ve yönetimini başarısız gösterme gibi bir eğilimi olabilir, diye kendimi düşünmekten alamıyorum.

Bakın,  bu güne kadar Partide  “yasama” Özcan bey’in elinde değil mi? Yasamayı yürütme de hep Mümin Tuğlu da olmuştur. Mümin Hocamız, yürütme de yetersiz mi görülüyor? Yoksa Hocamız, her şeyin farkında da “Zor bir dönemden geçiyoruz” diyerek, mesaj mı vermek istiyor?

Bir önceki döneme baksın hocam! Ayna da kimi görecek.

Yerel de iktidar olan bir partinin toplantıları bu kadar boş kalıyorsa birilerinin kendisini sorgulaması lazım.

Belediye başkanımız diyor ki; “İnsanlar partiye niçin gelmiyor?”  İnsanları bir kalem geçin. Partililer gelmiyor Sayın Başkan, partililer gelmiyor! Issızlaştırma Politikanız başarı ile sonuçlanmıştır.

Artık partiler üstü bir kimliğiniz var. İstediğiniz kadar övünebilirsiz…

Fakat, ne yazık ki salon boştu…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..