Ana SayfaLütfü ErtürkFırtına Öncesi

Fırtına Öncesi

Rüzgar esmez, kuşlar ötmez, böcek mahlukatı uçmaz, İnsanoğlu konuşmaz!…Fırtına öncesi sessizliği deriz buna… Doğa, o korkunç yıkıma hazırlığını yapar!

Hayvanlar içgüdüleriyle, insanlar tecrübeleriyle (bilgileriyle) hazırlanır.

Vurur geçer…

İşte, bu vurup geçecek olan fırtınalarla ilgili olarak; yerli yersiz konuşacak  insanlar vardır. Herkesin bildiği ve sustuğu anda; neden, böyleleri çıkar ve şeytanın avukatlığına soyunurlar…

Anımsarsanız, 2014 yerel seçimlerinde Kadir Topbaşın karşısına Mustafa Sarıgül çıkmıştı!…

Unutmayınız ki Muharrem İnce’den bir önceki rakibiydi Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Sayın Sarıgül! Hele ki 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Başkanlık adaylığı yine böyle bir belirsizliğin içindeydi…

Sayın Sarıgül’ün adaylığını 1 gün öncesinden  Sayın Kılıçdaroğlu’nun tercihi diye duyuran televizyon kanalı aslında bu haberi kasıtlı yapıyor ve yaptığı haberle CHP Genel Başkanını kitliyordu!

Şimdi, şu günlerde ve saatler kala bazı kanallar Kılıçdaroğlu’nun tercih hakkını yine Özcan Işıklar’dan kullanacağını yorum- haber olarak vermekten imtina etmiyorlar…

Bu algıların merkezini sizlere daha önceki yazılarımda söylemiştim!…

CHP Genel Başkanı ne yapıyor?

Elinde, bazı temayül ve anket sonuçları var! Bugün,” tercih edyorum” diyeceği, eski başkanla devam tercihi sadece birilerinin gönlünü yapma ya da yolunu tıkama manevraları olarak çalışıyorsa, Silivri’nin ne olduğundan bi haber bir genel başkan  olarak anılacağını unutmasın! Bu konuda Silivri’nin nasıl bir duruş sergileyeceğini de hep birlikte göreceğiz…

Velevki kanun maddesini aşamadılar!

Haftabaşı Pazartesi günü akşam saat 18.30 sonrası Ankara’ya apar topar çağrılan Avcılar Belediye Başkanı  Hanay Handan Toprak Benli acil görüş davetiyle yola çıkarken kendi ağzından dökülen “Silivri’ye,  bir kadın başkan önerisi ile karşılaşabılırım” “gidelim göreceğiz” sözlerinin umarım sadece bir söylentiden ibaret olduğudur.

Silivri’nin, bir kadın başkan adayı vardı! (Özgün Deniz Gündüz) Üstelik, Silivri’yi yeterince tanıyor, belediyecilik ve şehirclilik konusunda oldukça donanımlı idi!

Geçtik!

Bir Selami Değirmenci efsanesi var ki adı yeter dediğimiz bir adayımızdır. Bilgisi ve sevgisiyle seçimleri alıp, gidecek tecrübeye çoktan vakıf bir adayımız!

Geçtik

Aynı dönemlerde siyaset yapmış Silivri İlçe Örgütünü ateşlemiş ve 2009 seçimlerini almış bir Abdullah Yıldırım’da  ayrı bir adayımız!

Geçtik

Ya; Silivri Belediyesinde yıllarca çalışmış, başkan yardımcılığı yapmış Avcılar Belediyesinde uyguladığı şehircilik planlarıyla Avcılar ilçemize hizmetleri geçmiş Bir Yavuz Çengel adayımıza ne demeli!

Geçtik

Bir Bora Balcıoğlu var! Genç yaşına rağmen tecrübe edindiği başkan yardımcılığından seçimi alacak bir başkan aday olması işten bile değil!

Geçtik

Mümin Koçoğlu,  belki de Silivri’ye uzun yıllar hizmet edecek bir başkan adayı olarak karşınıza geldi.

Geçemedik

Bir bildiğiniz varmış gibi duruşunuzdan anlıyorum! Bir bildiğiniz var ama sizin o bildiğinizi ben de biliyorum! 300 bin nüfuslu bir şehir de biliyor. Gelin, siz bu şehri küstürmeyin!

Bir şehir sana küserse koca bir ülkenin size küseceğinden haberiniz olsun…

Umarım iki yanlış, bir doğruyu götürmez!…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..