Ana SayfaLütfü ErtürkGel, gizli gizli…

Gel, gizli gizli…

Başlık Neşet Ertaş’tan, içerik benden!Anımsarsanız, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun Trakya gezilerine giderken, Silivri’mize uğramadan geçtiği yıllarda iki adet yazı yazmıştım.  Tem gişelerinin çıkışına CHP İlçe Teşkilatı  araba konvoyları ile kortejler düzenlerdi. Sayın Kılıçdaroğlu, gelip geçerken parti otobüsünün camından, “selamsız bandosu”  filmindeki gibi konvoyu selamlayarak geçip giderdi. İlçemizden İçeri sokmayı, bir türlü becerememişlerdi. Hatta bu geçip gitmelerin birinde; Mümin Koçoğlu kardeşimiz, otobüsün altında kalmaktan son anda kurtulmuştu…

Dün akşam da öyle olmuş olacak ki Sayın Genel Başkanın gelişinden bazı CHP’li arkadaşların haberi bile olmamıştı. Ancak, bazı parti yetkililerin Facebook sayfalarından paylaştıkları fotoğrafları sayesinde haberleri olmuştu.

Genel Başkan,  “gelişim gizli kalsın mı” dedi, yoksa ilçe teşkilatı mı böyle düşündü? Bilemiyoruz. Tabi ki bunu bir zafer de sayabiliriz İlçe teşkilatı için.

İçeride ağırlayamadılar ama hiç olmazsa şehrin kıyısında konaklamasını sağladılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Keşan Belediyesi hizmet binası ve pazar yerinin açılışını, Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi,  Havsa Belediyesi arıtma tesisi ve partisinin il binası açılışlarına, Süloğlu Belediyesi çok amaçlı kültür merkezi ve içme suyu şebekesi, Edirne Belediyesi toplu açılış ve temel atma törenlerine katılacaktır. Trakya’ya geçiş öncesi konaklamasını; şehrimizde gerçekleştirmiştir.

En azından bu kadarı da iyidir bizim için… Gelişi, gizli oldu ama gidişini aleniyetle ve refakat ile yaptık. Yolları açık olsun… Öyle Ya! Ya yanlış giden bir şeyler olursa? İşin sonunda kahrolmak da vardı.

Biz de yazılarımıza ara vermiştik, sezonu açmak bu olaya nasip oldu.

İlerici, muhafazakâr Belediye Başkanımızın yeniden adaylık sürecini anlatırken tevazu göstermemesi ilk dikkatimi çeken hareketidir. Adaylığa, aday olma olarak yorumladıysa eyvallah!

Silivri Hür Haber gazetesine verdiği röportajda “Progravizm” diye bir kelime kullanmış, İlerici muhafazakârlık için. Siyasi edebiyatımıza yeni bir kelime kazandırmış sanırım! Çünkü kendinden başka kimse kullanmamış bugüne kadar…  Ödüle layık görülmeli.  Google da yok, sözlüklerde yok! Google’a sorduğunuzda sadece “Özcan ışıklar” olarak çıkıyor. Yani bundan sonra unvanlarına  progravistliğini de ekleyebiliriz Belediye başkanımızın.

Sivil toplum kuruluşlarına olan düşkünlüğü ile de ünlenen Sayın Başkanımızın, Dernek, kulüp ve kuruluşlar üzerindeki etkinliği, bilinmekte olup, bu gibi kuruluşların yönetimlerini de elinde tutma çabasını yine yakın bir zamanda izlemiş olduk.

Sevdiklerine makam tahsisinde çok cömert davranmaktadır! Şayet başarılı iseniz, halkın gözünde de bir yerlere gelmişseniz, bu başkanımızın gözünden kaçmaz. Sizi mutlaka bir yerlere atayacaktır anlamına gelir. Makam verir, mevki sahibi yapar. Başarı size kalmıştır…. Yani röportajından anladığım kadarı ile yakında, yakın bir zaman da makam ya da mevki sahibi olanlar, yerini, başarılı bir siyasetçiye bırakabilirler…  Kısacası, kontrol edemediği hiçbir yeri başıboş bırakmaz. İpler elinde olmalı…

İlerici, muhafazakâr, progravist Belediye Başkanımızın Hür Haberdeki röportajından bunlar dökülüyor. Her bir cümlesinde ikinci bir anlam mutlaka vardır. Onu bu şekilde okumaya alışmalısınız.

Örneğin; beraber yürüdüğü bir arkadaşı için “başarılı” diyorsa, düşündürücüdür biraz! Çıtanın yükseklik ayarını her zaman kendisinin yapmasını sever. Çok sesliliği asla sevmez.  Verdiği kavgalarda, planlarını uygulayan bir aktör ya da ileri karakol komutanısınızdır. “Ben kendim, isteyerek seçtim“ diyerek ajite yapmaya kalkmayın sakın. O, sizin “niçin ve neden orada olduğunuzu?” Sizden çok daha önce düşünmüş ve planlamıştır! Planın bir parçasısındır ve plan tıkır tıkır işlemektedir.

Önümüzdeki günlerde yeni atılımların ve atamaların müjdesini algıladım ben! Ee, muhteşem Belediye Başkanımızın algı yönetim gücünü hepimiz iyi bilmekteyiz… Bir şey var ki ona bir anlam veremiyorum! Şu “algı” işinde herkes hipnoz olmuş durumundayken yanındakiler nasıl algılayamıyor bu algıları? Bilemiyorum! Yeniden merhaba…

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..