Ana SayfaLütfü ErtürkSuruç yıldızı

Suruç yıldızı

Aslan Yürekli Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar beyefendi. Yine Anadolu yollarında; kutsal görevlerini ifa ediyor. Anımsarsanız, bir ay kadar önce Hacıbektaş’a festival bahanesiyle çıkarma yapmıştı. Şehri, kardeş şehir ilan etmiş, daha sonra yardımlar ve  arabalar göndermiş,Belediyece festivallerine destekleyici olmuştuk.Sonra ne demişti? “Biz Büyük Bir Aileyiz.”

Hacıbektaşlılar, yemedi tabi ki! 1994 yılından beri fısıldıyorlar kulaklarına.

Biz de yiyen var mı derseniz? Olmaz mı? Üstüne atlayanlar bile oldu…

Eh, kaderde Urfa’nın Suruç ilçesine gitmek de varmış. Ama durun! Öyle rastgele adamı göndermezler oraya. Diplomasi gerek, tecrübe gerek, yurt dışı deneyimi gerek… Sayın büyüğümüz Belediye Başkanımız, bunca yıldır boşuna yapmadı bu yurtdışı gezilerini… İşte sonunda semeresini gördü o da! CHP’nin ilk yurt dışı harekâtın da “Delta Force” ekibinde yer aldı.

Gördünüz, gözünü budaktan sakınmayıp, canı pahasına da olsa tel boyuna kadar gidip; Suriyeli mülteci Kürtlerle görüşüp,  götürdüğü CHP-FG yardımlarını adilane bir şeklide dağıttırdı. Bir daha ki yıl için Suruçlulara da Festival yapacağının sözünü verdi. Suruç, dünyaca ünlü Arap atları ve gülleri ile meşhurdur. Alın size iki festival birden.  Yapar mıyız?

Ne demek?

Kaçar mı? Desenize…

Son günler de Sayın CHP Genel Başkanının “içki içen partili istemiyorum” sözleriyle, partinin görüş ve anlayışının değişmeye başladığını gözlemler olduk! Gıda bankacılığından hızını alamayanlar, yakında; el feneri, kol saati, kaşıkla ver, kepçeyle topla, bir koy üç al gibi dernekleri kurup, kutsal yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarından emin olun… Tel boyunda verdiği fotoğrafa bir baksanıza… adeta “Kürtlere fısıldayan adam” görüntüsünde…

Korkarım ki; bir iki ilçeye daha yardım götürüp, kardeş şehir ilan edersek; Sayın Belediye Başkanımızın, Anadolu da hak ettiği kâmil-i mürşit mertebesine ermesi an gibi geliyor bana… Dünya’da, Moon Tarikatı ne ise( Obama bile Moon Tarikatından) Biz de de Işıklar Tarikatı o olabilir. Makedonya’dan Japonya’ya kadar yayılırız. Ee, Sayın Başkanımız bunun işaretini vermedi mi bizlere? Bir konuşmasında ne demişti? “Dinler  kültürü de,din  turizmi de en güzel Silivri’de yaşanır” dememiş miydi? İster misiniz, Kudüs gibi olalım? Ya da Tibet gibi… Yaşasın din turizmi…

Geleceği çok parlak bizim başkanımızın. Silivri’nin çağ atlaması an meselesi…  Kutlamaktan başka yapacak bir şeyimiz yok.

Sizler, şimdi başlığı merak ettiniz değil mi?

Suruç Yıldızı diye bir Arap atı vardı, çok evvelden. Atı görseniz, “mutlaka bu at kazanır” derdiniz! Lakin bütün koşularda altılı kuponlarını yatırırdı.

Pazar gününüz neşe içinde geçsin… Esenkalın

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..